Hieronder probeer ik dus de praktische zaken zo helder mogelijk uit te leggen. Maar indien vragen: shoot!

HR?

Ik spreek bij de prijslijsten over HR (hoge resolutie) beelden. Dit zijn de foto’s in volledige resolutie, de hoogste kwaliteit dus. Jullie kunnen met deze foto’s perfect zelf aan de slag indien jullie foto’s willen laten afmaken. Deze zijn voor een huwelijk altijd inbegrepen in de uurprijs.

Daarnaast is er sprake van een online galerij. Dit kan je zien als een kleine website waarop jullie foto’s worden getoond (hier een voorbeeld: Demo Huwelijk). Jullie kunnen deze online galerij delen met vrienden of familie. Bovendien kan je makkelijk een favorietenlijst aanmaken wat handig kan zijn om een album samen te stellen. Via deze online galerij kan je dus ook alle HR foto’s downloaden.

Wie is wie

Voor ieder huwelijk doe ik een kennismakingsgesprek. We leren elkaar kennen, bekijken de (voorlopige) dagplanning en ik licht mijn werkwijze toe. Daarnaast kan ik enkele uitvoeringen van huwelijksalbums tonen.

020A2756

Hierbij nog eens de formules die ik gebruik voor huwelijksreportages vastgelegd na 15/7/2022*:

• Start €1100 (6 uur fotografie) – €165/uur.

Dit pakket start dus aan €1100, waarbij jullie (indien gewenst) kunnen aangeven hoeveel uur jullie bijboeken (€165/uur). Hierbij alle bewerkte HR beelden inclusief (via online galerij). Jullie kiezen zelf van wanneer tot wanneer (aaneengesloten) er foto’s moeten worden genomen.

• All-in fotografie: €2250.
Alle bewerkte HR beelden (via online galerij) + album (20×20, lederen/linnen cover, embossing namen, 40 pagina’s) inclusief.
Fotoreportage van begin van jullie dag (bijvoorbeeld vanaf de opmaak) tot +- een halfuur na openingsdans.

De tarieven zijn inclusief BTW en verplaatsingskosten. Voor huwelijken buiten Oost- en West-Vlaanderen vraag ik een kilometervergoeding van €0,42/km.

Albums

Indien jullie kiezen voor een all-in formule zit er een album van 20×20, lederen/linnen cover, 40 pagina’s (twv €183) in de prijs inbegrepen.

Een andere versie is uiteraard ook mogelijk. Het formaat en het aantal pagina’s kunnen aangepast worden (tot 100 pagina’s).

Naast deze albums is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor ‘premium’ albums. De pagina’s zijn bij deze albums een heel stuk dikker en de afwerkingsmogelijkheden zijn veel uitgebreider. Indien er wordt gekozen voor deze optie krijgen jullie hierbij €183 korting.

SOME QUESTIONS:

 

  • Hoeveel foto’s krijgen we in ons bezit?

Na de huwelijksdag maak ik een selectie in de beelden. Daarbij blijven er voor een volledige huwelijksdag minimum 800 foto’s over. Dit zijn er meestal wel meer.

 

  • Wanneer krijgen we onze foto’s?

De foto’s worden afgeleverd binnen de 3 weken. Indien het door omstandigheden langer duurt worden jullie zeker op de hoogte gehouden. Het leveren van het album duurt wel wat langer. Dit is ook afhankelijk van hoe vlot de fotoselectie en albumkeuze gebeurt.

 

  • Wat als jouw camera net op onze dag de geest geeft?

Dan is het met de smartphone :-).  Nee, ik werk met 2 full frame Canon body’s. Dit geeft mij flexibiliteit maar bovendien ook de zekerheid dat ik, mocht het nodig zijn, altijd een backup bij de hand heb.

 

  • Wij hebben niet echt een locatie in gedachten, kan jij ons helpen?

Zeker. Hiervoor dient ook het kennismakingsgesprek. We overlopen de dagplanning en kijken welke locatie best past in jullie dagschema en die bovendien voldoet aan de stijl die jullie voor ogen hebben. Geef gerust jullie inbreng! Een eigen gekozen locatie is altijd leuk, maar uiteraard geen must.

 

  • Wij staan niet graag op foto. Is dat geen probleem?

Meestal is iedereen wel wat onzeker voor de lens, de één al wat meer dan de ander. Ik probeer om op zoek te gaan naar leuke, ontspannen beelden. Ik ben zeker geen fotograaf die overlaadt met aanwijzingen, integendeel. Het is leuk als er ruimte is om je eigen ding te doen. Aan mij om dit op het juiste moment en zo mooi mogelijk vast te leggen.

 

* Huwelijken vastgelegd voor deze datum vallen uiteraard onder het afgesproken tarief.

error: